2010. augusztus 28., szombat

Krumplihéj Pite Irodalmi Társaság

Sokan kérdezhetik, mi az e hülye cím? Hát az egyik legjobb, nyáron olvasott könyvem címe. Imádtam, de tényleg. És nem is annyira hagyományos stílusban íródott, mert levelekből áll össze a történet. A második világháború után vagyunk, amikor egy újságírónő álnéven sikeres könyvet írt, most van a könyvet népszerűsítő körúton. Egy nap levelet kap a Guernsey-n élő fiatalembertől, akihez a háború alatt került egy könyve. Így kezdődik meg levélváltásuk, megtudjuk, mi az a fenomenálisan hangzó "krumplihéj pite irodalmi társaság", hogy hogy éltek a guernsey-i lakosok a háború alatt, és persze a szerelmi szál sem elhanyagolható.
Ez így nem hangzik túl érdekfeszítően, de én imádtam a könyvet, mert van hangulata. Elizabeth Gilbert az Eat, Pray,Love-Ízek, imák, szerelmek írőnője(és jön a film a könyből!!! Igen! És Julia Roberts lesz a főszerplő!!) így írt róla: " Nem emlékszem, mikor olvastam utoljára ilyen elragadóan szellemes és szívet melengető regényt."
Mindent szeretek benne, de nem tudok ennél többet írni. Ki kell próbálni. És ha majd elolvastad, úgy érzed, megérte a ráfordított idő. Tökéletesen megérte.

1 megjegyzés: