2010. augusztus 24., kedd

Hit

Lesley Pearstól még nem került terítékre könyvismertető, úgyhogy ideje pótolnom a lemaradásom. Az itthon megjelent könyvei közül(Hit, Titok, Utazók, Emlékek) sikeült kiválasztanom a leghosszabbat, ugyanis a Hit potom 860 oldal. Ha még maradt valaki, akit nem rettentett el a könyv terjedelme, annak elmondom, miről is szól eme nem éppen vékony könyv.
Laura Branningant életfogytiglanra ítélik a legjobb barátnője meggyilkolásáért. Laura ártatlannak vallja magát, de már senki sem hisz neki, és már ő is kezd kételkedni saját ártatlanságában. A hitet egy sosem múló szenvedély, Stuart adja vissza, aki mindent elkövet, hogy újraidítsák a nyomozást. Hiszen a rendőrök nem végeztek alapos nyomozást, egyből rásütötték Laurára a bűnösség bélyegét, az egész vizsgálat csak formaság volt.
Nekem nagyon tetszett a történet, bár nem neveztehő pörgősnek. Leginkább Laura csöppet sem rózsás múltjában vájkálunk, és egyre több ocsmányságot tudunk meg. Értehően Laura a legkomplexebb karakter, de Jackie, az áldozat is remekül ki lett dolgozva. Annyi csapás érte szegény Laurát, szívem megszakadt érte.
Aki belefog ebbe a lélek sötét rejtelmeit(de szépen fogalmazok!) feltáró drámai könyvbe, szavamat adom rá, hogy nem fog csalódni benne. Ha mégis, akkor keressen meg, és elszámoltathat....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése