2009. augusztus 15., szombat

Holiday

Tegnap este néztem meg ezt a filmet,és nem csalódtam benne.A történet egy londoni szerkeztőségben,egy karácsonyi partin veszi kezdetét,ahol Iris szembesül azzal,hogy a pasi,akibe 3 éve viszonzatlanul szerelmes(és mellesleg viszonyuk is volt), eljegyezte azt a libát a terjesztésről.A partin még uralkodik megán,de ahogy hazaér,egyből bőgni kezd,úgy hogy még a ház is beleremeg.Elhatározza,hogy változtat,ezért felad egy lakáscsere hirdetést.
Eközben Amanda,a munkamániás Los Angeles-i kissé hisztis előzetesgyártó rájön,hogy a szerelme a recepcióslánnyal hetyeg,jó nagy jelenetet rendezve kidobja.Persze a pasijától is megkapja,hogy nem tud sírni,és hogy neki csak a munka fontos . . .Amanda ezek után úgy érzni,túl sok stressz éri,így az interneten böngészve rátalál Iris lakáscsere ajánlatára.A két lány chetelni kezd,majd úgy döntenek,az ünnepekre lakást/házat cserélnek.Így kerül Iris a napos L.A-be,ahol egy hatalmas,szupermodern medencés villa várja,és Amanda egy csendes külvárosba, egy olyan házban,ahova a taxi sem viszi be . . .A két szerencsétlen csaj a másik környezetében talál rá a potenciális nagy Őre,Amanda Iris bátyja személyében,Graham-ben, Iris meg összeismerked Amanda exének a barátjával.Innen pedig nincs megállás!Ezenkívül Iris vakációjában hangsúlyos szerepet tölt be idős szomszédja,az Oscar-díjas forgatókönyvíró,Artur.
A szereposztás igazi sztérparádé.
Főszereplők: Amanda-Cameron Diaz,Iris-Kate Winslet,Graham-Lude Law.A színészi játék fergeteges, Cameron remekül alakítja a hisztis,sírni nem tudó üzletasszonyt,és Kate által megformált Iris is nagyon szerethető,ha meg valaki az ő cipőjében jár,akkor nagyon könnyen azonosulhat vele.
Rendezte:Nany Meyers(Mi kell a nőnek,Minden végzet nehéz)
Játékidő:127 perc

1 megjegyzés: