2010. január 16., szombat

Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja és a Csokoládéimádók diétája

Lucy Lombard, regényeink főhősnője egyetlenegy dolognak nem tud ellenállni: a csokoládénak. Napjaink Londonjában él, és rátalál egy isteni csokoládézóra:a Csokoládé Mennyország. Három szintén csokiimádó barátnőjével megalapítja a Csokoládéimádók Klubját:Autumn, aki kőgazdag családból származik, mégis inkább egy drogokról leszokó, hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó rehabilitációs központban dolgozik. A sors iróniája, hogy egyetlen drágalátos öcsikéje illegális élvezethajhászása miatt rászorul a lány segítségére, és Richard ezt úgy hálája meg, hogy még több gondot okoz neki. Nadia, az egyetlen anya a klubban, de a férje szerecsejátékfüggő, és egyre nagyobb adósságokba taszítja a családot. Chantal Amerikából érkezett, remek állása van, pénzes emberek házát mutatja be egy amerikai életmód-magazinnak. Jóképű férje sikeres üzletember, első pillantásra tökéletes az életük. Azt leszámítva, hogy Ted sohasem fekszik le a feleségével. Ők négyen rendszeres összejönnek törzshelyükön, ahol kibeszélhetik magánéleti problémáikat.
A történet az ő életüket mutatja be,de leginkább Lucy áll a középpontban. Ő néha rettenetesen idegesítően viselkedik: képtelen végleg kidobni a szívdöglesztő, de pokolnian hűtlen pasiját, Marcust, miközben képtelen észrevenni, hogy főnöke, Mr. Aiden Imádott Holby, nagyon is érdeklődik iránta. Gyakorlati érzéke a nullával egyenlő(lásd: minden mukahelyéről kipenderítik; hol katasztrófális pusztítást visz végbe egy könyvesboltban, hol összetöri sylist munkaadója furgonját, mert meglátja aktuális pasiját, és szólni akar neki, de még ezek után sem képes felfogni a helyzetet, a fickó után rohan, miközben kifosztják a kocsi tartalmát, amit az esti divatbemutatóra kellett volna elszállítania). De helyette nagyon kreatív, ő terveli ki a Chantal Ékszereinek Visszaszerzése fedőnevű akciót, mert sajna barátnője óvatlanul(de nem teljesen jogtalanul, mert férje elhanyagolja) ágyba bújik egy idegen alakkal egy luxusszállodában, aki szépen eltulajdonít 30 ezer font értékű ékszert, miután Chantal elalszik. A terv zseniális, Lucy akár bűnőzőzseninek is elmehetne.
Most már nincs más hátra, mint egy adag ínycsiklandó csokival letelepdni a fotelbe, mert bizony az ember nagyon megkívánja a csokoládét, amikor olyanokról olvas, mint pezsgős trüffel, madakaszkári kakaóbabból készült étcsokoládé.....Nyami