2009. június 27., szombat

Girl Friends

Egyik kedvenc shoujo-ai mangám,márcsak a gyönyörű rajzok miatt*-*Morinaga Milk a mangaka,tőle még a Kuchibiru Tameiki Sakurairo-t ismerem,és a mester ezuttal sem hazudtolta meg magát.A Barátnők történetének középpontjában Kamakura Mariko és Oohashi Akko áll,és a kettejük egyre szorosabbra fűződő barátsága,ami kezd több lenni,ment szimpla barátság.A yuri besorolás mellé még oda tenném a Slice of life jelzőt is,mert nem világmegváltó történetről beszélünk,hanem középiskolás lányok mindennapjait feltáró mangáról.Terítékre kerül a fogyókúra, fodrász, iskolai sportnapig minden,ami egy japán diáklány életében szerepet játszik. Kedvenc szerplőm Mari-chin és Akko,de Tamamin is nagy arc,remek paródiája az otakuknak :) Amúgy minden karakter szerethető,nincs unszimpatikus figura . . . mint már említettem,a rajzok lélegzetellálítóak, minden szerplő él,a mimika nagyon kifejező.remélem egyszer anime is készül belőle. aki megtekinti,csak nyer vele ;)

K-ON!

Véleményem szerint '09-es tavaszi szezonból ez az egyik legjobb anime.Besorolása szerint school life.A történet a könnyű zenei klub mindennapjait kíséri figyelemmel.A grafika nagyon jóra sikerült a moe faktor az eget verdesi,az SD karakterek viccesek.Zene téren is kíváló,talán az openinget jobban szeretem,de nem lehet elmenni Mio rémes című(Light and Fluffy time) dala mellett sem.Karakterek közül nehéz lenne kedvencet választani.Mivel egy bandáról beszélünk,illik is megemlíteni a tagokat:Hirasawa Yui-gitár.Elég egyszerű lány,aki azzal a gondolattal lép be a klubba,hogy egy egy könnyű zenei klubban csak nem lehet olyan nehéz érvényesülni . . . elég egyszerű lélek,semmittevésben verhetetlen.
Akiyama Mio-basszusgitár.Fanboyok és fangirlek álma.Magas,hosszú hajú,a banda első számú énekes.Emellett(vagy inkább ennek ellenére) rendkívül lámpalázas,mindentől megijed, könnyen sírva fakad.Ricchan gyerekkori barátnője.
Tainaka Ritsu-dob(de csak mert a keze túl kicsi a többi hangszerhez).Hiperaktív, hiperagresszív ,legkedveltebb elfoglaltsága Mio szívatása.Ő a banda alapítója,és egy cuki öcsike tulajdonosa.
Kotobuki Tsumugi/haveroknak csak Mugi/-szintetizátor.Milliomos család sarja ez a busa szemöldökű szőke baba.Ő szállítja a tea és sütiutánpótlást a csapatnak.Nehéz kihozni a sodrából, a csapat az ő nyaralójukban "tréningel".
Érdemes megemlíteni még Yui húgát,Ui-chant is,aki amolyan házvezetőnő a nővére mellet(mellesleg százszor éretteb,mint Onee-chan),a később csatlakozó zenei zsenit,Azusa-t(akit Yui csak Azu-nyannak hív),a lányok tanárnőja,a jelmezfetisiszta perverz disznó,Sawa-chan,ki régen egy heavy-metal banda énekese volt . . . .
12+1 rész szerintem kevés volt,de úgy hallom jön a második évad . . .